نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

بسم الله الرحمن الرحیم

این چند سطر بررسی و نگاهی علمی، تاریخی به موضوعی که عرض خواهد شد نمی باشد و درصدد پاسخگویی به مطالبی که اخیراً در رسانه‌ها طرح شده نیست، بلکه مروری است بر آنچه تا به امروز در مکتب اهل بیت و پای درس علما آموخته ایم.
 
تقریباً اغلب علما و مورخان در آثارخود به حضور دختری 3 یا 4 ساله از فرزندان امام حسین (علیه السلام) در کربلا اشاره و حضور چنین فرزندی از حضرت اباعبدالله(علیه السلام) را در شام تأیید نموده‌اند. اختلاف نظری که درمیان علما وجود دارد بر سر اسم این دختر خانم است و نظری جدی مبنی بر اینکه دختری به نام رقیه (سلام الله علیها) در میان فرزندان حضرت اباعبدالله(علیه السلام) در سفر به کربلا نبوده است وجود دارد. ولی تقریباً اجماع نظری بر اصلِ حضور چنین دختری برقرار است.
بزرگان بیان می دارند: «اسم حضرت رقیه(سلام الله علیها) در کتابی نیامده و آنچه هست این عبارت است«و کان للحسین بنت ذات اربع سنین» و اسم شریف این خانم را ننوشته اند، ولی نوشته اند این بچه در طول راه بهانه‌ی پدر می‌گرفت و الباقی، حکایت شهادت ایشان را به کیفیت معروفه که بر منابر بیان می شود...».
 
اخیراً رسانه‌ی ملی جلسه‌ی پرسش و پاسخی از حضرت آیت‌الله خوشوقت پخش و نظر قدیمی ایشان را درباره ی وجود حضرت رقیه(سلام الله علیها) منتشر نموده است. جدای از اینکه آیا طرح مباحث علمی و نظرات طلبگی حضرات علما از رسانه‌ی ملی به صورت ناقص و بدون پرداختن به همه‌ی ابعاد آن و ایجاد شرایطِ طرحِ یک بحث علمی صحیح است یا خیر؟! هجمه ی جدی و ناجوانمردانه‌ای را علیه این عالم دینی و استاد اخلاق پدید آورده و اتحاد قدیمی دشمنان را به این بهانه بر ضد ایشان حاصل نموده است: از به ظاهر عالم دینی که براساس قاعده‌ی ارث در پی بساط مرجعیت خود پس از پدر است و قول و فعلش در سخنرانی در مورد این موضوع در تضاد می باشد، گرفته تاتفکرات انجمن حجتیه‌ای که دوباره مجالی برای عرض اندام یافته‌اند، از شیطان صفتی که آنچه شایسته ی خویش است در فضای مجازی به ایشان خطاب می‌کند تا وهابی صفتی که با تلاش باطل خود سعی در پیگیری خط وهابیت با دفاع ظاهری از تشیع در این موضوع را دارد.
 
حضرت آیت‌الله خوشوقت در پی سؤالی مشخص نظر تحقیقی و تاریخی خود را بیان داشته اند و لاغیر. این حجم توهین و هجوم به ایشان قطعاً دلیلی غیر از آنچه بیان می‌شود، دارد. چنین مطالب و مواضعی قطعاً در پی دفاع از حریم تشیع واهل بیت نیست، چرا که به دور از رفتار بزرگان و علمای دین در مواجهه با مواردی به مراتب جدی‌تر و اختلافاتی اساسی‌تر از این موضوع می‌باشد.
 
علی ایّحال سالیان سال است شیعیان در ایام مختلف سال مخصوصاً ایام ماه محرم و صفر به وجود دختری از فرزندان ابا عبدالله تمسک می‌جویند و او را واسطه با وجود ذات اقدس الهی قرار می‌دهند و حوایج خود را از خدا به این وسیله طلب و حاجت روا نیز می‌گردند، با عشق و علاقه به شهر دمشق و بارگاه ملکوتی او مشرف می‌شوند و در حرمش بار دل زمین می‌گذارند و دل‌آرام می‌شوند.
 
ذاکران اهل بیت در کنار ذکر فضائل سایر اهل بیت و یاران اباعبدالله(علیه السلام) از دختری سه ساله می‌گویند که در روز عاشورا مصیبت دید، در مسیر کوفه و شام آزرده و پژمرده شد و در شهر شام پرپر گردید. با ذکر مصائبش دل‌ها را نرم می‌کنند تا یاد خدا در دل‌ها عمیق شود. شب‌های سوم محرم رادر مسجد ارک کمتر کسی است که درک کرده باشد و از یاد ببرد. آن هم با صدای کسی که مصائب این دختر سه ساله پریشان حالش کرده است. راستی کم لطفی است که از سه ساله‌ی اباعبدالله یاد کنیم و نامی از حاج منصور ارضی نبریم.
 
صلی الله علیک یا بنت الحسین(سلام الله علیها)
 
عبدالرضا هلالی


:: بازدید از این مطلب : 478
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 08 دی 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

مراسم روز اربعین هیئت مشتاقان کربلا

زمان:پنج شنبه 14/10/91   ساعت 10صبح

مکان:ملایر،میدان ولیعصر(عج)،حسینیه مشتاقان کربلا



:: بازدید از این مطلب : 519
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهارشنبه 06 دی 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

                آرزومه عمری زیر پرچمت باشم

                                                             گریه کن هرسال محرمت باشم

               کرببلا میدونی چقدر گرفتارم

                                                              کبوتر زخمی صحن علمدارم

                                                            

                                             ببین گرفتارم......



:: بازدید از این مطلب : 672
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 30 آذر 1391 | نظرات (1)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان ملایر در شب شام غریبان در جمع عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) حضور داشتندو پس از ایراد چند دقیقه سخنرانی در پایان از تمامی زحمت کشان هیئت وعزاداران تشکر کردند.



:: بازدید از این مطلب : 749
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 07 آذر 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

بسم رب الحسین(ع)

مداحان:حمیدجابری،سیدرضاموسوی،امین جابری

زمان:از پنجشنبه ساعت 20:30به مدت 11شب

مکان:ملایر،میدان ولیعصر(عج) 

یاحسین(ع)


 



:: بازدید از این مطلب : 607
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 03 آذر 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

کاش ميشد که چو خورشيد درخشان برسي
بر شب شبزدگان با رخ تابان برسي


بر لب تشنه ما آب حياتي بدهي
بر کوير دل ما چون نم باران برسي

چون نسيمي بوزي بر سر هر دشت و دمن
زندگي بخش قلوب همه انسان برسي

کاش ميشد که در اين قحطي احسان و وفا
که تو با يک بغل از رحمت و احسان برسي

کاش ميشد که رساني تو شفاي دل ما
عاشق دلشده را از پي درمان برسي

کاش ميشد که منور کني از خود همه جا
با فروغ رخت اي طالع خندان برسي

کاش ميشد که به پايان برسد شام فراق
بدمد صبح و تو چون مهر فروزان برسي


:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala

خبرگزاری فارس: دختران جوان مسلمان انگلیسی در اقدامی با توزیع گل‌های سفید به همراه دفترچه‌ای از احادیث پیامبر، به معرفی پیامبر اسلام به شهروندان انگلیسی کردند.

خبرگزاری فارس: ابتکار جالب دختران جوان مسلمان انگلیسی در دفاع از ساحت پیامبر

به گزارش فارس، دختران مسلمان در انگلیس در اقدامی ابتکاری با توزیع گل و کتابچه‌ای که در آن احادیثی از پیامبر اسلام قرار داده شده، تلاش کردند تا پیامبر اسلام را به مردم این کشور معرفی کنند.

این دختران مسلمان اعلام کرده‌اند با این اقدام، درصدد دفاع از پیامبر اسلام پس از انتشار فیلم اهانت آمیز به ساحت وی بوده است.

احادیثی که در این کتابچه قرار داده شد شامل احادیتی از پیامبر درباره «محبت و دوستی»، «نیکی به پدر و مادر» و «کمک کردن به همنوعان» است.

این افراد گفته‌اند ایده دفاع از پیامبر با توزیع گل‌های سفید از روح اسلام نشئت گرفته چون اسلام دین صلح و محبت و هدایت است.

دخترانی که اقدام به توزیع این گل‌ها می‌کردند به زبان انگلیسی به رهگذرانی که از آنجا عبور می‌کردند می‌گفتند «این گلها رایگان است» و از این طریق و با دادن شاخه گل سفید به رهگذران، کتابچه احادیث پیامبر را نیز به آنها می‌دادند.

یکی از دخترانی که در این برنامه مشارکت داشت گفت: این گل‌ها از اموال شخصی خود خریده و آنها را رایگان توزیع می‌کنیم و به هیچ گروه یا سازمانی وابسته نیستیم.


 



:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1391 | نظرات (1)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala
در اسلام، عمل به مستحبّات، از اهمیت والایی برخوردار است و موجب ارزش‌بخشی به سایر اعمال انسان می‌شود.

به گزارش تبيان، انجام امور مستحب، نظیر نمک غذاست؛ غذای بدون نمک را می‌توان مصرف کرد، امّا فاقد لذّت و خوشمزگی است. اعمال واجب انسان نیز وقتی لذّت‌بخش‌تر و مثمر ثمر می‌شوند که با مستحبّات همراه باشند.

حضرت امام باقر«سلام‌الله‌علیه» فرمودند: وقتی پیامبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» را به معراج بردند، گفت‌وگوهایی بین ایشان و خداوند متعال ردّ و بدل شد که در ضمن آن، پروردگار عالم می‌فرماید:

«...وَ إِنَّهُ لَیتَقَرَّبُ إِلَی بِالنَّافِلَةِ حَتَّى أُحِبَّهُ فَإِذَا أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ إِذاً سَمْعَهُ الَّذِی یسْمَعُ بِهِ وَ بَصَرَهُ الَّذِی یبْصِرُ بِهِ وَ لِسَانَهُ الَّذِی ینْطِقُ بِهِ وَ یدَهُ الَّتِی یبْطِشُ بِهَا إِنْ دَعَانِی أَجَبْتُهُ وَ إِنْ سَأَلَنِی أَعْطَیتُه‏»

...و به‌درستى كه بنده من، بوسیله مستحبّات، به‌ من تقرّب جوید تا آنجا كه من دوستش دارم، و چون دوستش دارم آنگاه گوش او شوم كه بدان بشنود، و چشمش شوم كه بدان ببیند، و زبانش گردم كه بدان بگوید، و دستش شوم كه بدان برگیرد، اگر بخواندم اجابتش كنم، و اگر خواهشى از من كند به او بدهم.

در اینجا بیان دو نکته ضروری است:

اوّل: اهتمام به انجام مستحبّات، به معنای ترک واجبات نیست، بلکه امور مستحب، در کنار انجام واجبات و ترک محرّمات، ارزش پیدا می‌کنند.

دوّم: معنای کلمه نافله در این رویات، منحصر به نمازهای نافله نیست و هر امر مستحب نظیر انس با قرآن، نماز شب، مداومت به ذکر، خدمت به خلق خدا و ... را شامل می‌شود.

فکرهای بیهوده، دیدن تصاویر و صحنه‌های بی‌فایده، شنیدن سخنان بیهوده‌ای که نتیجه ندارد، ولو حرام نیستند و فقط سرگرمی است، ولی مالایغنی بوده و موجبات فشار قبرند. لذا باید هرگونه شنیدن، دیدن، سخن گفتن و حتّی فکر کردن، نتیجه‌ای دنیوی یا اخروی داشته باشد و الا انسان را دچار اثرات وضعی می‌کند.

 


 



:: بازدید از این مطلب : 490
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala
حضرت آيت الله جوادي آملي به آثار تاسف بار مهجوریت سیره اهل بیت(ع) اشاره کرده و گفتند: بخش مهمی از گريه براهل بيت(ع) برای مهجوريت سیره و کلام ائمه(ع) است.

 

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آيت الله جوادي آملي، امروز در ادامه بحث تفسيري خود در مسجد اعظم قم، با اشاره به این که ما در روايات تفسيري، اخلاقی، تاریخ و مقتل مشكل جدّي داريم ، دليل معتبر نبودن بعضي از نقل های تاريخی را عدم استفاده از محضر اهل بيت (عليهم السلام) عنوان کرده و گفتند: بعضی از روايت‌ها آن‌چنان نيست كه انسان بتواند با آرامي به اينها سر بسپارد، چرا که فقه ما، روایات تفسیری و اخلاقی ما از زمان امام باقر و امام صادق(سلام الله عليهما) زنده شد؛ در حالی که حدود يك قرن تفسير قرآن، فقه قرآن، اخلاق قرآن، تاريخ اسلامي همه دردست خلفای اموی و عباسی بود.

ايشان با اشاره به اين که در صد سال اول، سه حوزه علميه در مكه، مدينه و عراق بود و اين حوزه ها را ابن عباس، ابي بن کعب و عبدالله بن مسعود اداره مي کردند، ولی هیچ کمکی از اهل بیت(ع) نمی گرفتند، ادامه دادند: تنها فقه و اصول نيست كه مهجور مانده، بلکه تفسير واقعاً مهجور مانده است، لذا با توجه به فراغتي كه درباره فقه شده، در فقه دست انسان تقريباً يا تحقيقاً باز است، اما در روايات تفسيري، اخلاقی، تاریخ و مقتل ما مشكل جدّي داريم.

این مرجع تقلید اضافه کردند: به هر تقدير انسان بايد با تلاش فراوان خود مطلب را از قرآن استخراج  و پس از آن روايات را تأييد كند.

حضرت آیت الله جوادی آملی، بخش مهمی از گريه براهل بيت(ع) را مهجوريت سیره و کلام ائمه(ع) دانسته و ابراز داشتند: قسمت مهمّ گريه ما براي همين است، حالا فلان كس را زدند، فلان كس را زنجير كردند، اينها البته گريه عاطفي دارد، اما گريه عقلي براي اين است که شما دلتان مي‌خواهد مكه مي‌رويد، مدينه مي‌رويد به آساني مرام اهل بيت(ع) را پياده كنيد، اما نمی توانيد.

براساس اعلام بنیاد علوم وحیانی اسراء، معظم له در پایان تاکید کردند: بايد تلاش و كوشش كرد عناصر محوري را از خود قرآن به دست آورد.


 



:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1391 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : moshtaghanekarbala
آن روز قرار نبود طلبه اي از زير دست مأموران اعزامي بي ضرب و شتم بگذرد. سربازاني كه روز اول فروردين در صحن حضرت معصومه (س) براي شاه هورا كشيده بودند، مأموريت داشتند حق معترضان را كف دست شان بگذارند . ساعتي قبل اين نيروها مجلس آيت الله گلپايگاني را در مدرسه فيضيه به هم زده با مشت و لگد به جان طلبه ها افتاده بودند، در اتاق ها را شكسته، تعدادي ا ز طلبه ها را از طبقه دوم به پايين انداخته بودند. سيد يونس رودباري را شهيد كرده ، دهها زخمي به جا گذاشته بودند.

گروه فرهنگی مشرق - شرح اسم" عنوان کتاب زندگینامه رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۱۸ تا ۱۳۵۷ است که توسط هدایت الله بهبودی به رشته تحریر در آمده و توسط موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به چاپ رسیده است. البته این کتاب اولین بار همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد؛ اما به دلیل وجود برخی اغلاط تاریخی، توزیع آن متوقف شد تا اینکه مدتی قبل پس از برطرف شدن اغلاط، چاپ و در اختیار علاقه مندان گرفت. در نظر داریم هر روز بخشی از این کتاب را منتشر کنیم.
آنچه در ادامه از نظرتان می گذرد بخش بیست و نهم این کتاب است.



:: بازدید از این مطلب : 543
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 مهر 1391 | نظرات (0)

💬 نظرات کاربران
💬ثبت نام کاربران
💬ورود کاربران