نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

خبرگزاری فارس: پروردگار درباره علت برتری شب قدر می‌فرماید: «براى این که در این شب، فرشتگان و روح به اذن بارى تعالى هر امرى را فرود مى‌آورند»، اما این چه سری است که از سوی خداوند، سه شب به عنوان لیالی قدر مطرح می‌شود؟

خبرگزاری فارس: رمز و راز مخفی بودن شب قدر از زبان امیر‌المؤمنین(ع)

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، از مجموع روایت‌هاى وارد شده و سیره پیامبر (ص) و اهل‌بیت (ع) و اصحاب مى‌توان گفت: شب قدر بودن، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، یقینى است و شب‌هاى نوزدهم و بیست و یکم وسیله‌اى براى دست یافتن به آن است.

از امام صادق (ع) در این باره روایت شده است که فرمودند: «التَّقْدیرُ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشْرٍ، وَالاِبْرامُ فی لَیْلَةِ اِحْدی وَعِشْرینَ وَالْاِمْضاءُ فی لَیْلَةِ ثَلاثَ وَ عِشْرینَ»؛ اندازه گیرى و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام و سپس در بیست و یکم، ابرام و مهیا براى امضا مى‌شود و آن گاه در شب بیست و سوم، امضا خواهد شد.

در شب بیست و سوم ماه رمضان، همچون شب‌های نوزدهم و بیست و یکم بر انجام غسل، شب زنده‌دارى، خواندن صد رکعت نماز، زیارت امام حسین (ع)، خواندن سوره‌هاى «عنکبوت» و «روم» و «دُخان»، خواندن هزار بار سوره قدر و دعا براى امام زمان (عج) تاکید زیادی شده است.

اما چرا شب قدر بهتر از هزار ماه است؟ امام زین‌العابدین (ع) طی روایتی این گونه جواب می‌دهند: خدا به رسول خود محمد (ص) گفت: «آیا مى‌دانى براى چه شب قدر از هزار ماه برتر است؟»، اظهار داشت: «نه!»، خداوند فرمود: «براى این که در این شب، فرشتگان و روح به اذن بارى تعالى هر امرى را فرود مى آورند»،‌ همچنین در روایت دیگر می‌خوانیم: «شب قدر از هزار ماه بهتر است، زیرا بر امت‌هاى پیشین، هزاران ماه گذشت و آنان در تاریکى‌ها و گمراهى‌ها به سر مى‌بردند».

امام علی (ع) در خصوص سرّ مشخص نبودن شب قدر چنین فرمودند: «قِیلَ لِأَمِیرِ الْمُۆْمِنِینَ (ع) أَخْبِرْنَا عَنْ‏ لَیْلَةِ الْقَدْرِ قَالَ مَا أَخْلُو مِنْ أَنْ أَکُونَ أَعْلَمُهَا فَأَسْتُرَ عِلْمَهَا وَ لَسْتُ أَشُکُّ أَنَّ اللَّهَ إِنَّمَا یَسْتُرُهَا عَنْکُمْ نَظَراً لَکُمْ لِأَنَّکُمْ لَوْ أَعْلَمَکُمُوهَا عَمِلْتُمْ فِیهَا وَ تَرَکْتُمْ غَیْرَهَا وَ أَرْجُو أَنْ لَا تُخْطِئَکُمْ إِنْ شَاءَ اللَّهُ».

به امیرالمۆمنین (ع) گفتند: ما را از شب قدر آگاه کن، فرمود: خالی از این نیستم که آن را بدانم و از شما پنهان کنم، شک ندارم که خداوند به خاطر کمک کردن و مهلت دادن به شما آن را از شما می‌پوشاند، چون اگر آن را به شما اعلام می‌کرد، در همان شب، عمل می‌کردید و در غیر آن شب عبادت را ترک می‌کردید و امید دارم که اگر خدا بخواهد، شب قدر را به خطا نگیرید». (بحارالأنوار، جلد‏94، صفحه 5)

بنابراین شاید حکمت مجهول ماندن این باشد که مؤمنان، شب‌هاى بیشترى را قدر بدانند و به آرزوى درک فضیلت آن به کارهاى نیک و عبادت بیشترى بپردازند.




:: بازدید از این مطلب : 472
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

سید حمید مشتاقی نیا در وبلاگ اشک اتش نوشت:

آن شب یادم است که فرمانده گردان همه را جمع کرد و گفت: « برادران! حتماً شنیده­اید که امام مدتی است که فرمودند مهران چه شد؟ مدت­هاست فرماندهان و بچه­های شناسایی و تخریب بی­خوابی و رنج کشیده­اند  و نقشه این عملیات را طرح ریزی کرده­اند. ان شاء الله امشب می­خواهیم برویم و 24 ساعت توی قلب دشمن کمین کنیم و بعد از 24 ساعت حمله کنیم و از پشت بزنیم به دشمن. البته بعد از این 24 ساعت باید از چهار میدان مین هم بگذریم تا بتوانیم حمله مؤثری داشته باشیم. البته با گردان­های عمل کننده از محورهای دیگر به صورت هماهنگ حمله کنیم تا ان شاء الله شهر مهران را آزاد کرده و این خواسته امام را عملی کنیم ».


فرمانده، قدری هم دربارۀ انظباط نظامی و امور دفاعی صحبت کرد. مثلاً گفت که اگر گلچین نشده باشیم حتماً غربال شده­ایم. باز هم تأکید کرد هر کس هشدارهای نظامی را رعایت نکند باید با گردان و عملیات خداحافظی کند و گفت که وقتی رفتیم تو قلب دشمن چه کار باید بکنیم. باید حرف نزنیم و صحبت نکنیم. از جایمان تکان نخوریم و از این صحبت­ها. الحمدالله آن شبی که ما حرکت کردیم طوفانی بلند شد. این طوفان خیلی کمک کرد و دشمن کور و کر شده بود و اصلاً متوجه نشد که ما کی وارد منطقه شدیم و به قلبش نفوذ کردیم.


از هنگام اذان مغرب که حرکت کردیم، بعد از پیمودن حدود 7 کیلومتر ساعت 3 بعد از نصف شب بود که به شیار کوه، معروف به آبزیادی در پشت دشمن رسیدیم.




:: بازدید از این مطلب : 400
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
 
 
 
آزادی مذهب در آلمان یکی از اصول تضمین‌ شده‌ در قانون اساسی این کشور است. اکثر مردم آلمان، به دین مسیح اعتقاد دارند. با این حال شمار کسانی که به کیشی خودساخته رو آورده‌اند، روز به روز افزایش می‌یابد.


به گزارش«شیعه نیوز»، بر پایه‌ی آخرین آمار موسسه‌ی نظرسنجی رمید (REMID)، آلمان هنوز در زمره‌ کشورهای مسیحی قرار دارد. با این‌حال، افزایش چشمگیر بی‌دینان یا کسانی که به باورهای مذهبی اعتقادی ندارند، دگرگونی‌های محسوسی را در این زمینه نشان می‌دهد. بر اساس نتایج آخرین پژوهش‌ها، "لامذهب‌ترین خطه جهان" امروز، شرق آلمان است.

افزایش شمار بی‌دینانی که معتقدند "نیرویی برتر" در جهان وجود ندارد، و کسانی که وجود خدا را نه نفی و نه تأیید می‌‌کنند، نمایانگر تغییری بارز در روند اعتقادی مردم آلمان است. هر چند نتایج نظرسنجی‌ که چند روز پیش از سالروز تولد مسیح(ع) در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت، نشان می‌دهد که ۶۳ درصد پرسش‌شوندگان به این سوال که "آیا خدایی وجود دارد؟" پاسخ مثبت دادند، و حتی ۵۹ درصد بر این باورند که مسیح پسر خداست، ولی همین مسیحیان معتقد، شناسه‌های دیگر این دین را باور ندارند: تنها ۴۸ درصد به زندگی‌ پس از مرگ معتقد هستند و فقط ۲۹ درصد بر این باورند که سرانجام روز رستاخیز فراخواهد رسید و بهشت و جهنمی وجود دارد.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، اجرای آیین‌های مسیحی نیز به‌طور کامل انجام نمی‌گیرد: تنها ۶ /۳ درصد، یعنی ۸۶۰ هزار مسیحی پروتستان روزهای یک‌شنبه در مراسم عبادی کلیسای محل شرکت می‌کنند. شمار کاتولیک‌ها بیشتر است: ۱۳ درصد، یعنی حدود سه میلیون نفر. در سال ۱۹۵۰، بیش از نیمی از کاتولیک‌ها هر روز یک‌شنبه به کلیسا می‌رفتند. شمار کسانی که در طول هفته به کلیسا می‌روند، نیز کاهش یافته است.

"دعای سر میز غذا"

بر اساس نظرسنجی‌ که در ماه دسامبر سال پیش صورت گرفته، تعداد کسانی که در خانه پیش از صرف غذا، پروردگار را برای "اهدای نعمت روزانه" به آنان شکر می‌کنند، به ۶ درصد رسیده است. در دهه‌ی سال‌های ۱۹۶۰ از هر سه خانواده، یکی صرف غذا را با این دعا آغاز می‌کرد.

از آن گذشته، بیش از نیمی از آلمانی‌ها به نظرسنجان موسسه‌ی "رمید" گفته‌اند که علاقه‌ای به خواندن کتاب مقدس مسیحی‌ها، انجیل‌، ندارند.

یکی از نشانه‌های بارز رویگردانی کاتولیک‌ها از مذهب، هم‌چنین پس دادن کارت عضویت کلیساست: هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار مسیحی در آلمان، "رابطه‌ی نهادی" خود را با خدا قطع می‌کنند.

"مسیحی متعصب" آلمانی

نتایج نظرسنجی‌ای که "موسسه‌ی پژوهشی برتلزمن" در سال ۲۰۰۸ در ۲۱ کشور جهان انجام داد، نیز از تغییر شناسه‌های اعتقادی مردم آلمان، نظر آنان نسبت به نهاد کلیسا و چگونگی اجرای آیین‌های مذهبی در روز خبر می‌دهد.

کای اونتسیکر (Kai Unzicker) که مدیریت اجرای این نظرسنجی را به‌عهده داشت، در باره‌ی نتایج آن می‌گوید: «۱۸ درصد جمعیت آلمان، خود را "مسیحی متعصب" می‌خواند و ۵۲ درصد به خدا اعتقاد دارد. از هر سه نفر، یکی بدون مذهب است، که حدود ۲۸ درصد جمعیت این کشور را شامل می‌شود.»

در ارزیابی این نظرسنجی، هم‌چنین به پیدایی مذاهب بدوی در آلمان، اعتقاد به معنویت و عرفان و خدایان گوناگون دیگر که پیش از شکل‌گیری مذاهب صاحب کتاب وجود داشتند، نیز اشاره شده است. کای اونتسیکر در این رابطه می‌گوید: «شمار پیروان این آیین‌ها، هر چند در اروپای غربی اندک است، ولی تأثیری که بر جامعه می‌گذارند، نباید نادیده گرفته شود.»

فردیت در کیش

به باور کای اونتیسکر، یکی از تغییراتی که در رابطه‌ی آلمانی‌ها با مذهب بوجود آمده، بازتاب فردیت در دین و تلفیق خواست‌های فرد معتقد با اصول دین است. او می‌گوید: «اعتقاد مذهبی در آلمان، صورت فردی به‌ خود گرفته و متنوع شده است. در این میان خود فرد تصمیم می‌گیرد، چه مراسمی را در چارچوب کدام آیین بجا بیاورد.»‌

به گفته‌ی این جامعه‌شناس: «معتقدان به راه مسیح، از مراسم عبادی دین‌های دیگر هم وام می‌گیرند، عرفان و معنویت را در آداب روزمره‌ی آن وارد می‌کنند و به آیین‌هایی مثل مدیتیشن رو می‌آورند. »

کلیسا، نهاد پابرجا

ماتیاس دروبینسکی (Matthias Drobinski)، که به عنوان روزنامه‌نگار در این زمینه تحقیق‌های گسترده‌ای انجام داده، نیز شکل‌گیری چنین گرایش‌هایی را رد نمی‌کند. ولی بر این باور است که با این‌وجود کلیساها «سال‌های سال پا برجا خواهند ماند، هر چند با اعضایی کم‌تر از حالا.»

او پیش‌بینی می‌کند که "کیش‌های دیگری نیز پدید خواهند آمد" که پیروان آن‌ها می‌توانند از معتقدان به مسیحیت باشند: «کسانی که می‌گویند، وقتی نهاد کلیسا حاضر به پذیرش اصلاحات اساسی نیست، پس باید کوشید تا دین مسیح خارج از این نهاد و با اشکال نوینی برقرار بماند.»

کای اونتسیکر نیز با این پیش‌بینی موافق است: «اعتقاد مذهبی هم‌چنان باقی خواهد ماند، ولی پیوند آن با نهادها گسسته خواهد شد.


 



:: بازدید از این مطلب : 409
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

خبرگزاری فارس: در شهر تاریخی استانبول تپه‌ای قرار دارد که یوشا نامیده می‌شود که آرامگاه حضرت یوشا (ع) جد حضرت نرگس خاتون (ع) مادر بزرگوار حضرت مهدی (عج) در این مکان واقع شده است.

 

به گزارش دفتر خبرگزاری فارس در ترکیه، در شهر تاریخی استانبول تپه‌ای قرار دارد که یوشا نامیده می‌شود. این تپه یکی از زیارتگاه‌های مهم استانبول را در آغوش خود جای داده است.

آرامگاه حضرت یوشا در استانبول


 



:: بازدید از این مطلب : 398
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
امام جمعه موقت تهران با اشاره به در پیش رو بودن روز قدس اظهار کرد: ان‌شاءالله امسال روز قدس با هم بوی پیراهن یوسف به مشام می‌رسد. که سال‌های گذشته فرق خواهد کرد.



به گزارش ایسنا ، حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در خطبه‌های دوم نماز جمعه تهران با تاکید بر رعایت تقوا گفت: رعایت تقوا موجب رضایت خداست پس بیایید خدا را راضی کنیم.

وی با اشاره به اهمیت شب‌‌های قدر تصریح کرد: ماه رمضان به سرعت از دست می‌رود و باید قدر آن را بدانیم و شب‌های قدر را نیز از دست ندهیم یعنی انسان باید ارزش خود را در این شب‌ها پیدا کند و جایگاه خود را بشناسد.
 



 



:: موضوعات مرتبط: ,
:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

از زمانی كه موجود تازه ای كه خود را انسان اندیشه ورز می نامد ، شروع كرد به دنبال كردن سایر حیوانات ، فقط چهار ساعت گذشته و كشاورزی و یكجا نشینی همین یك ساعت پیش ابداع شده .

به گزارش جهان به نقل از مرکز اسناد، یك ربع ساعت قبل موسی قوم خود را از شكافی در پوسته زمین به سلامت گذراند و حدود پنج دقیقه بعد ، عیسی بر فراز تپه ای درباره ی گناه موعظه كرد . درست یك دقیقه پیش در عمر 46 ساله ی این بانوی میانسال ، انسان انقلاب صنعتی را آغاز كرد . درست در این یك دقیقه انسان سیاره زمین را تاراج كرد.


زمین 46 ساله


«نیجل كلدر» از زمین شناسان بزرگ برای نمایش عمر زمین دست به تقسیم بندی جالبی زده است او می گوید : ما می توانیم زمین را بانویی 46 ساله ترسیم كنیم ، به شرط آنكه سالهای عمر او را كلان سده ، یعنی یك ملیون سده ، در نظر بگیریم . هست سال نخستین زندگی این زن، برای زندگینامه نویسان به كلی ناشناخته است،  اما اعمال دوره ی آخر كودكی او در سنگهایی قدیمی در گرینلند و جنوب آفریقا دیده میشود . سطح سیاره ی ما ، مانند حافظه ی آدمی ، گذشته را تحریف می كند ، بر رویدادهای تازه تر تاكید می ورزد و بقیه ی رویدادها را در هاله ی ابهام فرو می برد ، یا دست كم در پیوندهای ناچشمگیر سلسله كوه های از هم گسسته پنهان می دارد .بیشتر چیزهایی كه روی زمین می شناسیم ، از جمله همه ی چیزهای اساسی در زندگی جانداران محصول شش سال اخیر زندگی این بانوست.

به اصطلاح شكوفایی او در میانسالی است . تا 42 سالگی ، قاره هایش از زندگی به كلی عاری بود ، و تا 45 سالگی فقط- یك سال پیش- گیاهان گلدار پیدا نشده بود . در همین زمان ، خزندگان بزرگ ، از جمله دایناسورها ، حیوانات دست آموز او بودند و پاره پاره شدن آخرین ابر قاره ها در جریان بود . دایناسورها هشت ماه پیش ناپدید شدند و پستانداران نو رسیده جای آنها گرفتند . در نیمه ی آخرین هفته ، نوعی گوریل انسان وار در آفریقا جای خود را به انسانی گوریل وار داد و مادر زمین در پایان هفته شروع كرد به لرزیدن از سرمای آخرین تكه های عصر یخ .



از زمانی كه موجود تازه ای كه خود را انسان اندیشه ورز می نامد ، شروع كرد به دنبال كردن سایر حیوانات ، فقط چهار ساعت گذشته و كشاورزی و یكجا نشینی همین یك ساعت پیش ابداع شده . یك ربع ساعت قبل موسی قوم خود را از شكافی در پوسته زمین به سلامت گذراند و حدود پنج دقیقه بعد ، عیسی بر فراز تپه ای درباره ی گناه موعظه كرد . درست یك دقیقه پیش در عمر 46 ساله ی این بانوی میانسال ، انسان انقلاب صنعتی را آغاز كرد . درست در این یك دقیقه انسان سیاره زمین را تاراج كرد ...


مشخص نیست این بانو چند ثانیه و یا چند سال دیگر زنده است؛ اما مشخص است كه بیشترین عمر یك انسان در عصر ما ، كمتر از 20 ثانیه از زندگی این بانوست . برخی 20 ثانیه ها اندازه یك قرن این زن تاریخ دارند ...


نخستین پادشاه زمین قبل از خلقت آدم


و گروهی از عالمان گویند؛ آنانكه بر زمین بودند پریان بودند ، و ابلیس از گروه ایشان بود . لیكن جای او بر آسمان بود . پس این گروه پریان به خدای تعالی عاصی شدند و فساد كردند و خون ریختند . خدای تعالی برترین فرشتگان آسمان را بر زمین آورد و ابلیس را بر ایشان مهتر كرد تا این اجنه را بهری (بخشی) بكشتند و بهری(بخشی) را از آبادانیها بیرون كردند و به دریاها و جزیره ها و بیابانها فرستادند . و آن فرشتگان را بفرمود با ابلیس تا بر زمین باشند ، وخدای را پرستند ، و فرمانبردار او كردشان و ملك زمین یكسر او را داد . و نخستین پادشاهی كه به روی زمین بود ، ابلیس بود ، و به میان آن فریشتگان حكم همی كرد و خدای همی پرستید ، گهی به آسمان و گهی بر زمین تا هزار سال چنین بود .

پس كبر به دل ابلیس اندر آمد ، ایدون اندیشید با خویشتن كه چون من كیست كه بر چندین فرشته مهترم و بر همه زمین ملك ام ، و اینكه من كردم ، كی تواند كردن ؟ كه آن چندان هزار جان را از روی زمین برمانیدم و زمین از ایشان بستدم ؟ و خدای عز وجل ، از دل همی دانست ، و خلق ندانست .

پس خواست كه خلق آگاه كند ، تا بدانند كه به عبادت بسیار فریفته نباید شدن . و ابلیس خدای را تعالی بر روی زمین و آسمان چندان عبادت كردی كه همه ی فرشتگان زمین و آسمان را از آن عجب آمدی و خدای تعالی خواست كه از آن پس {باطن} ابلیس را بر فرشتگان ظاهر كند تا بر عبادت بسیار عجب نیارند .

پس وحی فرستاد به زمین نزد ابلیس و آن فرشتگان كه زیر دست او بودند كه من خلقی خواهم آفرید جز از شما ، و او را بر شما مهتر خواهم كرد و خلیفت خویش خواهم كرد بر زمین ، و این زمین از شما بستانم و او را میراث دهم ... از آن زمان تا كنون كه حكومت از دست ابلیس بیرون آمده ، تمام توانش را به كار می برد تا به دست اولیا الهی نرسد ...


( تلخیصی از تاریخ بلعمی)


 



:: موضوعات مرتبط: ,
:: بازدید از این مطلب : 405
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
 
 
به خاطر رابطه خوب مسلمانان با جامعه آمریکا است که در رمضان امسال، چند کلیسا در ایالت میسوری‌ آمریکا علاقمند شده اند میزبان افطاری روزه داران آمریکایی باشند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، اگرچه برخی گروه های افراطی در آمریکا تلاش دارند رابطه میان مسلمانان این کشور با جامعه را متشنج کرده و از این راه، اسلام هراسی را ترویج کنند اما هوشیاری مسلمانان ، جلوی اجرای این نقشه را گرفته است و حتی سوزاندن مساجد هم باعث نشده، جامعه مسلمانان از تلاش خود برای ترویج صحیح آموزه های کامل ترین دین الهی در غرب دست بردارد.


به خاطر همین رابطه خوب مسلمانان با جامعه آمریکا است که در رمضان امسال، چند کلیسا در ایالت میسوری‌ آمریکا علاقمند شده اند میزبان افطاری روزه داران آمریکایی باشند.

بسیاری از مردم این کشور پس از حادثه 11 سپتامبر و تلاش های رسانه های غربی، تصویری ترسناک از اسلام داشتند اما تلاش های جامعه مسلمانان باعث افزایش روند آشنایی با این دین الهی طی سالهای اخیر در غرب شده است.

پدر فرانک سیرا، کشیش کلیسای فیلیپ مقدس که یکی از مجریان این طرح است، تاکید کرده که ارتباط قوی میان ادیان الهی، لازم و ضروری است.

آتش سوزی مسجد جوپلین که باعث سوختن بخش مهمی از این مکان الهی شد، یکی از اتفاقات تلخ روزهای اخیر در ایالت میسوری است اما خویشتنداری و ارتباطات خوب مسلمانان باعث شده تا کلیساهای این منطقه، برای دلجویی از مسلمانان پس از این اتفاق تلخ، روی به چنین کاری بیاورند و اعلام کرده اند به خاطر این برخورد شایسته مردم روزه دار، در بازسازی مسجد نیز حضور فعال خواهند داشت.




:: بازدید از این مطلب : 435
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: کارلایل، فیلسوف انگلیسی در مورد امام علی(ع) می نویسد: ما نمی توانیم علی را دوست نداشته باشیم و به وی عشق نورزیم؛ زیرا هرچه خوبی هست که ما آن را دوست داریم همه در علی جمع است.
امام علی(ع) شخصیتی بزرگ و بی بدیل است که در طول تاریخ همواره مورد مدح و ستایش بزرگان قرار گرفته و حتی  کسانی که به امامت علی (ع) باور ندارند نیز، او را در نوع خود یگانه و بی نظیر می دانند.
جبران خلیل جبران

«به عقیده من علی بن ابیطالب(ع) (پس از پیامبر(ص)) نخستین مرد از قوم عرب است که وجودش، همه فضائل کامل بودن را در قوم خویش دمید و آهنگ آن را به گوش مردمی رسانید که پیش از آن مانند آن را نشنیده بودند و در بین تاریکی های جاهلیت از روش روشن او متحیر ماندند؛ پس کسی که طریق علی را پسندید به فطرت سلیم بازگشت و آن که از باب خصومت وارد شد جاهلیت را ترجیح داد.
جبران معتقد بود، دو طایفه شیفته روش علی بودند یکی خردمندان پاکدل و دیگری نیکو سرشتان با ذوق، علی بن ابیطالب شهید عظمت خویش گشت او از دنیا رفت در حالی که نماز بر زبانش جاری و دلش از شوق خدا لبریز بود. مردم عرب، حقیقت مقام او را درک نکردند تا گروهی از مردم کشور همسایه آنها( ایران) برخاسته، این گوهر گرانبها را از سنگ تشخیص داده و او را شناختند. علی(ع) مانند پیغمبران درگذشت، مقام و شأن او در بصیرت و بینایی چون پیغمبران، مختص شهر، بلد، قوم، زمان و مکان نبوده و شخصیتی بین المللی داشت.
 



:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

به گزارش خبرنگار مهر، مولای ما نمونه‌ای دیگر نداشته و زخم‌های جنگ احد سندی بر دلاوری‌های بی‌پایانش است، آنجا که در آستانه پیروزی در احد، چشم‌های طمع سراغ غنیمت‌ها را می‌گرفت، علی(ع) تنها سپر دفاعی از جان پیغمبر(ص) بود، با بدنی که دیگر جای سالمی در آن باقی نمانده بود.

خنده آن زمان بر گونه‌های علی(ع) گل انداخت که عقد او و دختر عمویش فاطمه(س) را در آسمان‌ها خواندند، آنگاه که در میان هلهله فرشتگان فاطمه (س) قدم در خانه حیدر گذاشت.

روزها گذشتند و غدیر زیبا‌ترین خاطره علی(ع) به تصویر درآمد، وقتی جحازهای اشتران ماذنه‌ای شد تا پیامبر(ص) دست‌های او را بالا برد و شهادت ولایتی مولا را بر زبان جاری کرد.

سقیفه اما آغازی بود بر غربت‌های مولا، وقتی بزرگان منافق صفت اسلام، "الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی" را به باد فراموشی سپردند، وقتی بر بیعت خود با علی(ع) پشت پا زدند، وقتی خار در چشم و استخوان در گلو، خانه نشینی را بر مولا تحمیل کردند.

شهر این بار کمر بسته است تا علی(ع) را انکار کند و گویی ریسمان‌ها هم، گره در کار علی(ع) می‌اندازند وقتی زبانه‌های آتش از درب خانه‌ای بالا می‌رود که جبرئیل برای فرود آمدن در آن، اذن دخول از زهرا اطهر(س) می‌گرفت.

حالا بیست و پنج سال از خانه نشینی وصی نبی می‌گذرد، او می‌آید با نعله‌های وصله دار تا عدالت را در جان شهر بنشاند.

 



:: بازدید از این مطلب : 382
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

آیت الله جوادی آملی به تبیین حرام بودن روزه وصال پرداخته و تأکید می کند: اگر صوم وصال ممنوع است، این صوم عادی که جائز و واجب است. برخی در روز که صائم اند، مهمان خدایند. نه تنها جان شان از معارف طرفی می بندد، بلکه جسم شان هم احساس رنج نمی کند. این حال را انسان در این فرصت ها مسئلت کند"

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جوادی آملی در یکی از سخنرانی های خود به مناسبت ماه مبارک رمضان به بحث حرام بودن «روزه وصال» پرداخته و می گوید: "... در کتاب صوم، روزه واجب و مستحب و حرام و مکروه را مطرح می کند. یکی از روزه هایی که گفته اند حرام است، «روزه وصال» است. یعنی انسان طرزی نیّت کند که بگوید: من از این سحر تا آن سحر، یک روز و شب را نیّت می کنم که روزه بگیرم و همچنین فردا را که شب چیزی نخورد و این نخوردن را به حساب روز و روزه بیاورد و نیّت کند.

یک وقت کسی در شب ماه مبارک اشتها به غذا ندارد، آن خارج از بحث است. یا در غیر ماه مبارک شب چیزی نمی خورد، آن خارج از بحث است. ولی یک وقت نیّت می کند که من شب و روز را روزه بگیرم که شب هم مثل روز جزء مَنوّی او باشد. دو روز را با یک شب نیّت کند، این را می گویند: «صُوم وصال». یک شب و روز، دو روز و یک شب.

دو تفسیر برای صوم وصال‌ آمده است؛ این معنا برای غیر پیغمبر حرام است. رسول اکرم(ص) فرمود: صوم وصال ممنوع است. اصحاب عرض کردند: پس شما چرا اینچنین می کنید؟ فرمود: شما مثل من نیستید. آنچه که مرحوم صدوق در «مَنْ لا یَحضُر» نقل کرد، با آنچه را که در جوامع روائی اهل سنّت است، مختصر فرق می کند. ولی یک حدیثی است معروف و فریقین نقل کرده اند که وجود مبارک نبی اکرم(ص) فرمود: شما مثل من نیستید. إنّی اَبِیتُ عِندَ رَبّی یُطْعِمُنِی وَ یَسقِینْ. من مهمان خدایم ، در نزد خدا بیتوته می کنم، از غذای خدا و آشامیدنی های الهی بهره می برم و مقاومت می کنم. من اگر ظاهراً صائم ام ، باطناً در کنار سفره خدا نشسته ام. احساس گرسنگی و تشنگی نمی کنم. این مقام برای نبی اکرم(ص) هست.

به ما گفتند: شما در ماه مبارک مهمان خدائید. اگر صوم وصال ممنوع است، این صوم عادی که جائز و واجب است. برخی در روز که صائم اند، مهمان خدایند. نه تنها جان شان از معارف طرفی می بندد، بلکه جسم شان هم احساس رنج نمی کند. این حال را انسان در این فرصت ها مسئلت کند..."



:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
آیت الله سید جواد خامنه ای را نمی توان مرد سیاست و مبارزه به مفهومی که امروز تصور می شود نامید. وی پا به این عرصه نگذاشت و ادعای آن را هم بر زبان نراند. ایشان امام خمینی را از نزدیک دیده و با ایشان آشنا شده بود.؛ بلکه می توان گفت او با حاج آقا روح الله رفاقت داشت.

گروه فرهنگی مشرق - "شرح اسم" عنوان همان کتابی است از زندگینامه رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۱۸ تا ۱۳۵۷ که توسط هدایت الله بهبودی به رشته تحریر در آمده و توسط موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به چاپ رسید. البته این کتاب اولین بار همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد؛ اما به دلیل وجود برخی اغلاط تاریخی، توزیع آن متوقف شد تا اینکه چند روز پیش پس از برطرف شدن اغلاط، چاپ و در اختیار علاقمندان گرفت. در نظر داریم هر روز بخشی از این کتاب را منتشر کنیم.

آنچه در ادامه از نظرتان می گذرد بخش دوم این کتاب است.


پدر؛ آیت الله سید جواد خامنه ای

آیت الله حاج سید جواد خامنه ای در جمادی الآخر 1313 در نجف اشرف به دنیا آمد. دو سه ساله بود که در بازگشت خانواده به آذربایجان به تبریز آمد. دوران نوجوانی را در جریان رخداد های نهضت مشروطه گذراند. جنگ های محله امیر خیز، شهادت ثقه الاسلام و جنازه به دار کشیده او در روز عاشورا، سخنرانی های پرشور  و بلند شوهر خواهر خود، شیخ محمد خیابانی را که گاه تا 4 ساعت ادامه می یافت از نزدیک دید.

 


 



:: بازدید از این مطلب : 398
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت

خبرگزاری فارس: آیت‌الله جاودان از علمای اخلاق تهران می‌گوید: شب قدر شبی است که یک شب معادل هزار ماه است. اگر یک مقدار صدقه دادم مثل این است که هشتاد سال صدقه دادم. برای سلامتی امام زمان صدقه بدهید که ارزشش بسیار بیشتر می‌شود.

 
 

به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌الله محمدعلی جاودان در ادامه مباحث اخلاقی خود در ماه مبارک رمضان درباره «شب قدر و روضه سیدالشهدا(ع)» نکاتی را بیان کرد که در پی می‌آید.

 

 

فردی از اصحاب حضرت صادق علیه السلام خدمت امام رسیدند و حضرت فرمودند: شب بیست و یکم و شب بیست و سوم چکار می‌کردی؟ عرض کرد خواب بودم. مگر خبری بود؟ حضرت فرمودند خوب این شب‌ها، شب بیداری و عبادت است. عرض کرد من خواب بودم. حضرت فرمودند نه تو یک کاری کردی که از همه برتر بود. گفت یادم نیست. فرمودند تشنه بودی و از خواب بیدار شدی. ظرف آب را که برداشتی یاد تشنگی امام حسین علیه السلام افتادی. یک قطره اشک از چشمت چکید. آن یک قطره اشکی که از سر اخلاص تمام و بی‌هیچ چشم‌داشتی از چشمانت چکید از تمام اعمالی که آن شب دیگران انجام دادند، برتر بود!

این بسیار قیمتی است. برای شب قدر صد رکعت نماز وارد است که بسیار خوب است و آثار مفصلی دارد. اما ممکن است اگر کسی یک لحظه‌ای دلش واقعا به خدا متصل شود، از صد هزار رکعت برتر باشد.

اگر کسی دلش برای امام حسین علیه السلام سوخت بسیار قیمتی است. هر کاری برای امام حسین علیه السلام انجام دهید به درد می‌خورد. قدیمی‌ها در روضه بر پیشانیشان می‌زدند. حالا این رسم برداشته شده است. حالا مثلا در یک روضه‌ای دو مشت بر سینه‌ات زدی؛ قیمتی است. فقط با اخلاص باشد. اگر اخلاصش درست باشد بسیار قیمتی است. اگر در ترازو بگذاریم ممکن است از همه اعمال ما برتر باشد.

در شب قدر به لطف و مرحمت خدا زیارت امام حسین را بخوانید. امیدواریم خدا از همه بپذیرد، مرحمت کند. قبلش هم توبه کنید و العفو گویید و مناجات بخوانید که امیدواریم ان‌شاء‌الله همه این کارها برایتان تا فردای محشر باقی بماند.

شب قدر شبی است که یک شب معادل هزار ماه است. یعنی هشتاد سال. اگر من امشب دو رکعت نماز خواندم مثل این است که هشتاد سال نماز خواندم. اگر یک مقدار صدقه دادم مثل این است که هشتاد سال صدقه دادم. برای سلامتی امام زمان صدقه بدهید که ارزشش بسیار بیشتر می‌شود. یک صلوات فرستادم مثل این است که هشتاد سال صلوات فرستادم. ارزش این را فراموش نکنید.

شاید این شب هشتاد ساله امشب باشد. سعی کنید به خواب و کسالت نگذرد، حوصله‌تان سر نرود. تحمل کنید. یک شب است. یک عمل با نشاط، صد هزار برابر عملی که از سر خستگی و بی‌حوصلگی باشد، ارزش دارد.


 



:: موضوعات مرتبط: ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
میرزا جوادآقا ملکی تبریزی می‌گوید: برترین شب‌های قدر، شب بیست و سوم رمضان است که «لیله جهنی» نام دارد و آن شبی است که هر آنچه در آن مقدّر شود، تغییر نمی‌یابد.
به گزارش فارس، میرزا جوادآقا ملکی تبریزی از جمله عارفان و سالکانی است که روز عید قربان 90 سال پیش دار فانی را وداع گفت. وی در کتاب شریف «المراقبات» خود، توصیه‌هایی درباره درک شب قدر دارد که گزیده‌ای از آن برای علاقه‌مندان و مشتاقان در پی می‌آید.
 


 


:: بازدید از این مطلب : 423
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : یکی از بچه های هیئت
انتشار نسخه های رنگی و معطر قرآن کریم در عربستان خشم علمای وهابی سعودی را برانگیخت، به صورتی که برخی از آنها سوزاندن این نسخه ها را خواستار شده، و برخی دیگر نیز در فتواهای خود این نسخه ها را تحریم کردند.
به گزارش مشرق به نقل از العالم، اخیرا در عربستان و کشورهای عربی منطقه خلیج فارس نسخه هایی از قرآن منتشر شده که برای جلب توجه کودکان و نوجوانان، برگه های این نسخه ها رنگی و معطر هستند.

این درحالی است که علما و مفتیان وهابی سعودی انتشار این نسخه های رنگی قرآن را "بدعت" دانسته اند.


در همین راستا "محمد العریفی" از مبلغان معروف سعودی گفت: "نسخه هایی رنگی و عجیب از قرآن منتشر شده است .. در این نسخه ها اسامی خداوند، پیامبران، شهرها و هر جزء رنگی شده است .. در خواست می کنم که از بازی با قرآن ما دست بکشید".

"شیخ محمد بن غثیث الغیث" نیز انتشار این نسخه ها را برخلاف شرع دانست.

"شیخ عبدالرحمن البراک" معروف ترین چهره علمای افراطی سعودی علاوه بر درخواست تحریم، خواستار سوزاندن نسخه های رنگی قرآن شد.

البراک گفت: "این اقدام حرام است زیرا حروف و کلمات کتاب خداوند مانند دیوار و لباس آراسته می شود .. توصیه می کنم که هرکس نسخه ای از این قرآن را دارد، آن را بسوزاند".

البراک پیش از این نیز در فتوایی جنجالی، خواستار تخریب کعبه و ساخت دوباره آن شده بود تا از اختلاط بین زن و مرد جلوگیری شود .. از دیگر فتواهای مشهور وی تحریم شرکت زنان در انتخابات است؛ البراک گفته که شرکت زنان در انتخابات تقلید از کفار است.

وی همچنین برای زنانی که رانندگی می کنند آرزوی مرگ کرده است.

از سوی دیگر، "محمد امین بن خطری" مدیرکل وزارت امور اسلامی و اوقاف و دعوت و ارشاد مدینه در اظهاراتی مطبوعاتی گفت: مقادیر بسیاری از این نسخه ها به دست آمده، که از طریق مؤسسه چاپ قرآن ملک فهد نابود می شوند.

بن خطری افزود: به همه ناظران و امامان جماعت و مسئولان به صراحت ابلاغ شده که فقط نسخه های چاپ شده مؤسسه ملک فهد را قبول کنند، و هیچ نسخه دیگر را نپذیرند.


 



:: موضوعات مرتبط: ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1391 | نظرات ()